Skötsel

MIN FAVORITMAT:

Havreflingor, carob (Johannesbröd), maskros, groblad, kamomill, torkade nässlor.

 

HUR SKÖTER MAN MIG?

Jag är ett socialt och intelligent djur och det är inte svårt att vinna min vänskap. Jag kan lära mig en massa tricks, kelas med, gå i koppel, hoppa över hinder eller att gå på toaletten på ett bestämt ställe. När du talar till mig, använd en mjuk ton och gör inga snabba rörelser. Jag tycker om att få beröm och uppmuntringar. Om du vill dressera mig och lära mig några ticks, kom ihåg att använda godsaker. Använd de som inte belastar min matsmältning och som inte innehåller för mycket kalorier. När du bär mig, stöd mig med handen – lyft aldrig upp mig i öronen. Klappa mig inte på baken, jag gillar inte det. Klappa mig på öronen och bakåt så vänjer jag mig vid att vara i kontakt med dig.

 

HUR SKA MITT HUS SE UT?

Eftersom jag behöver röra mig mycket behöver jag en större bur, eller om jag är utomhus en träkoja, en vattenflaska, en matskål i stengods, en höställning, en fruktträdsgren för att hålla mina tänder i trim, ett litet hus och en mineralkloss. Buren skall vara tillräckligt rymlig (100 x 50 x 50 cm), placerad i en lugn del av rummet. Jag tycker inte om direkt solljus och drag. När du släpper ut mig ur buren skall du se till att jag inte kommer i närheten av elledningar.

 

HUR LÄNGE LEVER JAG?

6-9 år

 

VAD GILLAR JAG ATT ÄTA?

Hö, färskt gräs, cikoria, vit rädisa, fänkål, betor, blomkål/broccoli, paprika, granulat.

 

VAD FÅR JAG INTE ÄTA?

Stenfrukter, purjolök, potatis, rabarber och exotiska frukter. Jag får inte äta möglig mat, okända grenar och örter. Jag får inte äta något som innehåller mjölk eller mjölkderivat.