Barnböcker

Livet med kaniner.

Ny bok. Boksläpp 30 oktober 2021

Bok tipps! Livet med kaniner
I samarbete med med barn boks författaren Cristina Johansson.
Tipps till er som älskar kaniner.
Några av fotona i boken är fotade av mig hemma i våran kaningård. Zoe’s hoppkanin Lotus blandannat ser ni på framsidan. I boken finns mycket blandat allt från bur inspiration om färgteknik, näringslära om foder, klicker träning, lite blandat om olika raser och mycket mera. Många fina bilder för. Givetvis är boken signerad av Christina Johansson stjälv. Rekommenderar varmt denna bok som går att köpa av oss, perfekt för kanin ägare och till blivande kanin ägare.

KANINERNAS VARDAG

Nu har vi fått hem några få exemplar.  Boken är rekommenderad från 12 år  våra barn 6 och 8 år slogs om boken. Färgglada bilder och mycket i boken handlar om  kaninernas vardag, Mycket återspeglar det vi gör här på Zoes egen Kaningård.

Boken är full med färgglada bilder och härlig läsning med inspiration och kunskap från b.l.a uppfödare & veterinärer.

Boken handlar om allt från födseln av en kaninunge, till nyttigt kaningodis, kanin hoppning, utställning och mycket mycket mera.
Ett riktigt bra bok för kanin intresserade större barn men passar även oss vuxna. Ett hett boktips från oss.

Självklart har vi några böcker hemma av de tidigare exemplaren med för den som önskar.

KANINERNAS VARDAG

Här kommer lite information från författaren om vad boken handlar om.
Nu finns faktaboken om hur man sköter en kanin. Följ kaninens utveckling under de första veckorna. I boken beskrivs olika sysslor och aktiviteter, till exempel kaninutställningar, hopptävlingar, hemsnickrade hinder och varför solrosor serveras till kaninerna. Tankar kring varför kaninen vaccineras samt hur och varför du bör kastrera kaninen. Detta och mycket mer får du läsa om när veterinär och uppfödare med flera års erfarenhet berättar högst personligt hur de gör.
Perfekt bok från 12 år och uppåt.

Tidigare böcker.

DVÄRGKANINERNA NISSE OCH NELLY

BARNBÖCKER

”DVÄRGKANINERNA NISSE OCH NELLY” är en berättelse med invävda faktarutor.

”SKUTTA PÅ! NISSE OCH NELLY PÅ NYA ÄVENTYR” är en fortsättning men kan läsas fristående från den första boken Dvärgkaninerna Nisse och Nelly.

Båda böckerna är för barn och föräldrar som funderar på att köpa en kanin eller vill läsa om kaniner. Du får följa en familj och deras kaniner Nisse och Nelly. Böckerna ger råd och tips om hur du tar hand om djuren på bästa sätt.

”NISSE OCH NELLY”

Boken handlar om barnen Gustav, Felicia, Elsa och deras mamma. Alla tycker om djur, även barnens pappa, som de bor hos ibland.
När Felicia och Elsa blir vuxna vill de arbeta med djur. Felicia vill utbilda sig till veterinär och Elsa vill jobba på djursjukhus. Gustav hjälper sina systrar att googla på internet om det är något som de inte vet om kaniner. Men han älskar mest att spela dataspel och göra filmsnuttar.

FORTSÄTT LÄSA

DVÄRGKANINERNA NISSE OCH NELLY

Boken handlar om barnen Gustav, Felicia, Elsa och deras mamma. Alla tycker om djur, även barnens pappa, som de bor hos ibland. När Felicia och Elsa blir vuxna vill de arbeta med djur. Felicia vill utbilda sig till veterinär och Elsa vill jobba på djursjukhus. Gustav hjälper sina systrar att googla på internet om det är något som de inte vet om kaniner. Men han älskar mest att spela dataspel och göra filmsnuttar. Det är en berättelse med inlindad faktainformation.

Ålder: Låg- och mellanstadiebarn
Författare: Christina Johansson
Förlag: Chajn Förlag

”SKUTTA PÅ! Nisse och Nelly på nya äventyr”. Barnen Gustav, Felicia och Elsa tillbringar en vecka med sina kaniner Nisse och Nelly på landet hos mormor och morfar. På landet tränar barnen kaninerna att gå i sele, bygga kaninhinder, kaninhoppning, plocka och samla in mat till kaninerna. En dag kommer veterinär Lena på besök och vad tror du händer då?
Det är en berättelse med inlindad faktainformation.

Ålder: Låg- och mellanstadiebarn
Författare: Christina Johansson
Förlag: Chajn Förlag

Vi vill tipsa om dessa lättlästa böcker. Böckerna riktar sig till djurälskare och förstagångsköpare av kaniner

Ni kan köpa böckerna via oss på Zoe´s Kaniner.

Bokrecension av boken ”Dvärgkaninerna Nisse och Nelly”

Kommentar av Jennie Törnblad 2019-11-13

En mycket intressant bok som vänder sig till barn och familjer som redan har kanin eller som funderar på att köpa en kanin. Den är lättläst, har ett spännande innehåll och ökar kunskaper om kaniner. Huvudpersonerna Gustav, Elsa och Felicia har ett stort intresse av sina dvärgkaniner, Nisse och Nelly. Nisse som bor ute året runt och Nelly som bor inomhus. Man kommer snabbt in i handlingen och man dras med i berättelsen. Boken ger många tips på aktiviteter och annan viktig information som skapar trivsel hos kaniner. Den är inspirerande och innehåller små faktarutor om kaniner. Om man redan har kanin och upplever att barnen har tröttat så är detta den perfekta boken, den är som sagt en inspirerande bok. Som mamma till två barn har jag saknat en bok om kaniner och denna boken uppfyller alla önskemål. Vår familj ger den högsta betyget.


Vi vill tipsa om denna bok. Boken inriktar sig mot låg och mellanstadiebarn. För djur älskare och första gångens kanin köpare. Boken är lätt läst och ger många tips.
Ni kan köpa den via oss.