Köpa kanin av oss

Vi föder inte upp kaniner för försäljning utan säljer endast enstaka djur. Därför finns varje år endast ett mindre antal kaniner till salu.

Våra önskemål till de nya ägarna:
» Målsman är ansvarig för kaninen tills barnet fyllt 18 år.
» Ta hand om kaninen på bästa sätt och följa Sveriges lagar kring djurhållning.  Läs om lagarna här >>
» Gärna finnas burkompis eller ”grannkanin” om kaninen inte bor inomhus.
» Fodra kaninen med övergångsfodret enligt instruktionerna.
» Var rädd om stamtavlan/härstamningsbeviset, det ska följa med kaninen hela livet.

Vi önskar bli kontaktad om följarna inträffar kaninen:
» Får en ärftlig sjukdom: så att vi kan påverka vår avel och undvika det i framtiden.
» Ska avlivas eller avlidit.

Allt detta är för att vi vill försäkra oss att våra kaniner har ett bra liv och att vi ska kunna jobba vidare med vår avel i rätt riktning.
Vi säljer inga kaniner där vi misstänker defekter!

Kaninerna säljs öronmärkta och med stamtavla från Skaf. I vissa fall säljs kaniner istället med så kallat härstamningsbevis. Det är kaniner som inte har godkänd färg eller teckning för utställning.

​Det går bra att höra av sig och anmäla intresse för framtida ungar. Ungarna är färdiga att flytta när de är 8-10 veckor. Kaninerna ska i första hand hämtas senast 2 veckor efter leveransdatum.

Köparen kan reservera kaninen. 12 timmar är tiden ni har på er att lämna svar ang en reservation.  Hör vi ingenting från er så måste vi ta för givet att ni inte är intresserade längre och då får någon mer intresserad chansen att reservera kaninen istället.​

Detsamma gäller när kaninen är reserverad och vi har bokat flyttningsdag, dyker du inte upp och vi inte hör något, så blir kaninen åter till salu efter 12 timmar. Har Handpenningen erlagts återbetalas det inte om köparen ändrar sig

Vid försäljning av ungar medföljer stamtavla/härstamningsbevis, övergångsfoder och livslång suport.  När kaninen överlämnas kontrollerar vi tillsammans kaninens framtänder samt att könet stämmer. Alla kaniner är då klo klippta.

Kaninerna säljs bettfelskontrollerade och ingen kanin med minsta misstanke om bettfel säljs. Dock kan bettfel i mycket sällsynta fall uppkomma senare än 8 veckor upp till 6 månader. Därefter är kaninen vuxen och bettet påverkas inte av generna längre. Däremot kan kaninen fortfarande få bettfel, men då beror de på yttre faktorer tex skada, fel foder eller att kaninen är understimulerad och biter på fel saker m.m. Om ett bettfel skulle drabba kaninen så erbjuder vi att den kan flytta tillbaka till oss, och köparen får en ny likvärdig kanin i utbyte.

Om något inträffar som gör att du inte kan ha kvar kaninen gör jag vad jag kan för att hjälpa er att omplacera den. Vi tar inte tillbaka djur till oss men i mån av plats kan undantag göras. Köpesumman fås inte tillbaka och vi tar ingen avgift för att kaninen ska komma tillbaka.
Om läget är akut och vi inte har plats så behöver bur + tillbehör följa med, annars hjälper vi till så gott vi kan under tiden kaninen bor kvar hos er. OBS! Innekaniner kan enbart lämnas tillbaka mellan april-september.

Vad är skillnaden mellan stamtavla och härstamningsbevis?
Stamtavlor får endast skrivas av uppfödare som är anslutna till Skaf (Sveriges kaninavelsföreningars riksförbund). Stamtavlan är en garanti för att kaninen är renrasig.
Härstamningsbevis kan skrivas av vem som helst. Man kan formulera det hur som helst och på vilka kaniner som helst, vare sig de är renrasiga eller ej.