Om kaningården

Zoes kaningård är en kanin uppfödning i liten skala i hemma miljö av Rex och Hermelin kaniner. Ambitionerna med aveln är att ta fram friska djur med trevligt temperament samt på sikt ta fram djur med goda utställningsmöjligheter. Temperament och färgkombinationer prioriteras. Ingen kanin är den andra lik. Rex Otroligt härligt kynne och en silkens len päls. Allergivänlig Ras som är mycket social och nyfiken. Kaniner som behöver gott om utrymme och mycket kärlek. Hanteras av små barn i vuxet sällskap.

Det är även viktigt för oss med djurhållningen, alla kaniner har ordentligt med utrymme samt tillgång till gårdar och rasthagar året om för att kunna få utlopp för sina naturliga behov. 

Vi är medlemmar i Sveriges Kaninavels förbund (SKAF) och har valt att tillhöra Uppsala läns klubb. Enzo är med i dvärgkanin klubben och samtidiga är medlemmar i REX klubben där även jag sitter med i styrelsen som suppliant.

Själva ställer vi ut flertalet av våra individer. Alla kaniner har stamtavla eller härstamnings bevis. Vi finns i Södra Stockholmsområdet. Se mer på Zoes kaningård på Facebook eller Instagram.