Om rasen rex

Rex är en mycket social kanin som är intelligent, snäll, företagsam, påhittig social och trevlig. En kanin med mycket energi och personlighet. Eftersom att den är lätt lärd och social följer den gärna dig som en hund. De har lätta för att binda sig till en person.
Den tycker om att bli klappad göra trix, hoppa. Det går att få dem rumsrena.
Fungerar både som inne och ute kanin. En kanin med egen vilja. En del är knä kaniner andra inte, men de tycker om att bli klappade.

Ingenting för dig som vill ha en stilla sittande burkanin.

Pälsen är mycket lättskött och kräver ingen pälsvård och den hårar obetydligt.
Det sägs ibland att rex är en allergivänlig ras, och att allergiker tål dessa kaniner. Det är sant att en del allergiker tål rexrasen men långt ifrån alla gör det. Ny forskning visar att man tåla en viss individ bättre än en annan. Då större skillnader i halten allergen kan skilja mellan olika individer.

För att få reda på om man själv tål just rex bör man tillbringa tid med dem för att se hur man reagerar.

Rex
Idealvikt: 2,51 kg eller högre
Rex härstammar från Frankrike där den avlades fram 1919. Den visades första gången på en utställning i Paris. De två första djuren föddes i en kull från normalhårade djur. De första rexarna var som sina föräldrar viltgrå.

 

Liten Rex
Idealvikt: 1,71-2,2 kg
Liten rex härstammar ursprungligen från USA där Monna Berryhill tog fram rasen. rasen blev godkända i USA 1988 och i Sverige 2010.