Om Zoe

Det här är Zoe.
En alldeles vanlig flicka med mycket glädje och kärlek. Alltid hjälpsam och glad. En otroligt snäll tjej som älskar livet.

När Zoe var fyra år fick hon diagnosen svår ovanlig epilepsi en sjukdom som tyvärr kommer följa henne genom livet. Vi bodde praktisk tagen på sjukhus i ett års tid, Zoe krampade dagligen.

Tillbaka i hemma miljö igen bestämde vi oss för att ge Zoe en kanin.
Något att pyssla om ge och känna kärlek, beröring och glädje och även att få känna ansvar och kunna växa som andra barn.

En kanin vart två och vi insåg snabbt att just denna ras var unik.
Dels med sin mjuka päls busiga nyfikna temperament och så glad i barn. Två kaniner vart fyra och sen så spårade det ur.

Att sitta i kaningården i timmar och gosa och bara titta på kaninerna fyllde hela familjen med lycka. Vi hade en olycka med besök av räv vid ett tillfälle. Där lärde vi oss den hårda vägen av misstagen och nu går alla kaninerna i säkra kaningårdar året om och dygnet runt.

Vi har valt att ha en liten uppfödning av rasen Rex  här i hemma miljö. På senare år testade vi att avla flera raser så som liten rex , hoppkorsning och hermelin kanin.
Vi avlar bara på kaniner som är friska och har ett gott kynne.
Vi avlar också för att få in nytt rent blod då vi valt att avla så rent som möjligt, vi avlar också för att få fram fina utställnings kaniner.

Zoe har precis fått bekräftat att utöver epilepsin så har hon ADHD och nedsatta konjuktiv förmåga. Så vår hobby är nu av änu mer vikt för Zoes välmående. Hon städar och utfodrat, klappar och gosar dagligen med sina kaniner. Även syskon är delaktiga. I dagens läge mår Zoe mycket bra trots dagliga frånfall och mycket trötthet. Hon älskar alla sina Kaniner och därför gör vi detta.